2024. gada 29. marts
Vārdadienas:
Aldonis, Agija
Pasha – Lielā piektdiena



Un to vietu, kur Dievs ar viņu
bija runājis, Jēkabs nosauca
vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie,
kas kopā ar viņu sargāja Jēzu,
redzēdami zemestrīci un visu,
kas notiek, ļoti sabijās un teica:
"Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Dievkalpojumi

svētdienās 11.00
ceturtdienās 19.00

Bībeles stunda
svētdienās pēc dievkalpojuma

Kancelejas darba laiks

trešdienās un piektdienās
no 11.00 līdz 13.00,
ceturtdienās no 14.00 līdz 18.30

Draudzes mācītāji

Guntars Dimants
E-pasts: guntars.dimants@gmail.com
Tālr.: +371 29461947
Pieņem ceturtdienās no 14.00 līdz 18.30 draudzes kancelejā.

Tālis Freimanis
E-pasts: talis.f@tvnet.lv
Tālr.: +371 29608801

Kontakti

Adrese: Brīvības iela 119,
Rīga, LV-1001
Tālr. +371 67377236
E-mail: jaunagertrudes@lelb.lv
<< Skatīt kartē

Draudzes priekšnieks
Vilis Kolms
E-mail: vilis@latnet.lv
Tālr. +371 29473213
Pieņem trešdienās un
piektdienās no 11.00 līdz 13.00



Iesvētību kursa nedēļas nogale Lapmežciemā

DSC07523_45

Fotoalbums

Mūsu galamērķis – viesu nams “Nonucīši” atrodas skaistā, klusā vietā, pavisam netālu no jūras. Ēkas pirmajā stāvā ir izbūvēta plaša zāle, kur mēs visi pulcējāmies lekcijām un ēdienreizēm, savukārt otrajā stāvā iekārtotas ērtas istabiņas.

 
“Nonucīšos” ieradāmies sestdienas rītā un, izvietojušies mums atvēlētajās istabās, jau plkst. 10.00 pulcējāmies uz pirmo lekciju „Garīgā dzīve”, ko lasīja mācītājs Guntars Dimants. Pēc kafijas pauzes notika praktiskā nodarbība „Bībele un tās pielietojums praksē”, kuras laikā mēs, sadalījušies divās darba grupās, studējām Jēzus līdzību par pazudušo dēlu.
Daudziem no mums šī bija pirmā nopietnā sastapšanās ar Bībeli, kas nav vēsturisks romāns vai sadzīviska drāma, bet gan grāmata par Dieva un cilvēku attiecībām. Lasot Jēzus līdzību un atbildot uz mācītāja sagatavotajiem jautājumiem, mēs iepazinām Dievu kā mīlošu un piedodošu Tēvu, bet pazudušā dēla tēlā spējām saskatīt arī sev piemītošās rakstura īpašības.

Kā jau ierasts mūsu kursā, arī šīs nodarbības diskusiju vadīja kāds virzītājspēks. Mūsu grupai pievienojās teologs un draudzes loceklis Edmunds, kas mēdza izteikt arī skarbu viedokli, kuru uzklausot nācās aizdomāties. Nodarbības noslēgumā darba grupas uzstājās ar gūto atziņu prezentāciju.

Pēc darbīgā rīta cēliena sekoja gardas pusdienas, ko iesākām ar pateicības dziesmu un īsu lūgšanu, un brīvais laiks, kuru mēs izmantojām, lai pastaigātos līdz jūrai un baudītu tās rāmo mieru. Jāteic, ka jūras līmenis bija pārsteidzoši cēliem, ūdenim gandrīz pilnībā nosedzot smilšaino pludmali. Daži no mums devās arī jūrai pretējā virzienā, lai aplūkotu seklo, niedrēm aizaugušo Kaņiera ezeru.

Jau vakara krēslai metoties, visi atkal sapulcējās “Nonucīšu” lielajā zālē, lai klausītos teologa Edmunda Vizlas lekciju „Divas pasaules: kristietis un sabiedrība cauri laikiem”, kam sekoja vēl viena praktiskā nodarbība. Šoreiz mūsu studiju priekšmets bija Jēzus līdzība par vīna kalna saimnieku, kas lika aizdomāties par mūsu attieksmi pret līdzcilvēkiem, par paštaisnumu un skaudību, kas spēj sagandēt pat vislielāko prieku, kā arī par Dieva laipnību, jo Viņš gluži kā līdzībā pieminētais vīna kalna saimnieks nebeidz aicināt mūs savā kopībā un baznīcas kalpošanā, kam alga ir viena – mūžīgā svētlaime Dieva Valstībā.

Pēc garšīgām vakariņām notika diskusija ar nosaukumu „Lektori krustpunktā”, kad bija iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus abiem lektoriem – mācītājam un Edmundam.


Iespaidiem bagātā diena noslēdzās ar vakara svētbrīdi sveču gaismā. Mēs kopā dziedājām psalmus un teicām lūgšanas, pateicoties Dievam par visām labajām lietām, ko Viņš mums ir dāvājis. Pēc šī skaistā brīža varēja brīvā atmosfērā baudīt vakaru, tuvāk iepazīstot kursa dalībniekus. Izvēle bija katra paša ziņā - spēlēt galda spēles vai mierīgi sarunāties, malkojot siltu tēju.

Svētdienas rītā pēc sātīgām brokastīm un īsa svētbrīža mācītājs mums nolasīja pēdējo nedēļas nogales izbraukuma lekciju „Pa kuru ceļu?”. Mācītāja teiktais man ļoti patika un uzrunāja, jo viņš savā stāstījumā iesaistīja visiem pazīstamus, slavenus cilvēkus, kas cītīgi meklējuši un atraduši dzīves piepildījumu – Dievu.

Gribu pateikt lielu paldies mācītājam, Edmundam, Vitai, visiem, kas piedalījās, par brīnišķīgi pavadīto nedēļas nogali un jauno pieredzi, kā arī mūsu pavārei Toņai par ĻOTI garšīgām maltītēm. Tas bija tā vērts – izrauties no ikdienas skrējiena un pavadīt laiku kopā ar iesvētes mācības grupu.

Šī nedēļas nogale vairoja manu pārliecību, ka esmu pareizi izvēlējusies tieši šo draudzi savam garīgajam ceļam.

Linda, Iesvētību kursa dalībniece
Foto un lit. red.: Vita Avotiņa

Pieteikties jaunumiem

Vārds: 
E-pasts: 
   Pieteikties

Konts ziedojumiem

LATVIJAS EVAŅĢĒLISKI LUTERISKĀS BAZNĪCAS
RĪGAS JAUNĀ SVĒTĀS ĢERTRŪDES DRAUDZE
Reģ. Nr. 90000302018
A/S Swedbank LV93HABA0551005442468

Mājaslapas administratore Vita Avotiņa
E-mail: vita.avotina2@gmail.com
Tālr. 29117408
© 2019 Jaunagertrudesdraudze.lv
Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPRO »